Nacional otkriva sadržaj predstavke djelatnika Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane poslane u Ministarstvo uprave, u kojoj se iznose teške optužbe na račun Damira Agičića, pomoćnika ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koje on ignorira

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić mogao bi se naći u još jednom skandalu ako uskoro ne reagira na situaciju u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane na čijem je čelu njegov bliski suradnik Damir Agičić, koji je ujedno i Tolušićev pomoćnik. Nacional je dobio na uvid predstavku koju je još u lipnju skupina djelatnika Uprave za veterinarstvo poslala u Ministarstvo uprave, a u kojoj iznose teške optužbe na Agičićev račun te od Ministarstva uprave traže da se provede inspekcijski nadzor u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane. Djelatnici Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane u predstavci upozoravaju na niz nezakonitosti u radu Uprave otkako je Agičić preuzeo mjesto voditelja te tvrde da svojim poslovanjem Agičić ugrožava rad Veterinarske inspekcije, a samim time i sigurnost hrane koja dolazi u hrvatske dućane. Nacionalovi izvori koji su dobro upoznati sa stanjem u Ministarstvu poljoprivrede, tvrde da je ministar Tolušić nekoliko puta upozoren na Agičićev rad, ali da do sada nije učinio ništa da bi promijenio situaciju u Upravi za veterinarstvo..

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

FOTO:PIXSELL
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.