ODLUKA MINISTRA POLJOPRIVREDE da donese pravilnik kojim povećava naknade za uvoz voća i povrća nije prva donesena u krivo vrijeme, mogla bi naštetiti njegovoj političkoj karijeri, a njegovi kritičari već tvrde da radi stihijski

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ni s kim se u Vladi nije konzultirao uoči donošenja sporne odluke o promjeni pravilnika kojim je Hrvatska povećala naknade za uvozno voće i povrće. “Iako je to u ingerenciji njegova ministarstva, Tolušić se nepotrebno zaletio. Sigurno nije vjerovao da će reakcija pogođenih zemalja iz susjedstva biti tako oštra i brza. Tu se ne radi o tome je li on prekršio bilo kakva pravila kada je donosio takvu odluku, već prvenstveno o tome kakvu je reakciju proizveo. A ona je potencijalno katastrofalna za neke segmente hrvatskog gospodarstva”, to je za Nacional u ponedjeljak popodne ispričao visoki politički izvor blizak vrhu Vlade i HDZ-a.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.