Ivica Todorić u utorak je dao intervju za agenciju Bloomberg, u kojem je naveo da Vlada Agrokor vodi u pogrešnom smjeru. Todorić je rekao kako nije napravio nikakvu grešku u poslovnom smislu – osim greške u komunikaciji.

“Imali smo jasan plan, ali Vlada nam nije dozvolila da ga provedemo”, rekao je Todorić dodajući kako je njegova najveća odgovornost to što nije bio dovoljno prisutan u medijima. “Nisam komentirao niti demantirao neke priče koje su bile objavljene ili o kojima se pričalo. Ali, nismo imali vremena nekim ljudima objasniti što radimo”, kazao je.

Još uvijek formalni vlasnik koncerna Agrokor, Todorić je rekao da izvanredna uprava proces restrukturiranja koncerna provodi ‘nekompetentno i nezakonito’ te kazao da razmišlja o poduzimanju pravnih radnji protiv Vlade.

Todorić je rekao kako odbacuje ‘potencijalne nepravilnosti’ koje je vladina uprava pronašla u Agrokorovim knjigama, daodajući kako Vlada revizore koristi ‘za svoje političke ciljeve’.

“I ja sam svakako radio greške, kao što ih svi radimo, ali sam radio dan i noć 40 godina kako bi izgradio Agrokor”, rekao je zaključujući kako je njihov uspjeh u cjelini odličan. “Stvorili smo najveću kompaniju u ovom dijelu Europe”, završio je Todorić.

Podsjetimo, Nacional je u najnovijem broju rekonstruirao jedan značajan razlog privremene odgode revizorskog nalaza Price Waterhouse Coopersa. Među ostalim, to se dogodilo jer se još uvijek čekaju konačni rezultati rada financijskih forenzičara koji pokušavaju rekonstruirati jednu od posljednjih Todorićevih tajni. Ona se u suštini svodi na sljedeće pitanje: kako je Todorić proizveo i godinama skrivao 2,2 milijarde kuna nepoznatih troškova u bilanci Agrokora? Naime, dan uoči napuštnje koncerna Todorić je u bilancu upisao skrivani sumnjivi trošak od 2,2 milijarde kuna. Navodi da je nastao 2016. zbog pripreme za izlazak na IPO, ali financijski forenzičari misle da je sedam godina skrivan tako da si Todorić omogući pljačku vlastitog koncerna.

Komentiraj