Tjedan dana nakon što je zbog zaraze salmonelom na Bregani preminuo petogodišnji dječak, a cijela peteročlana obitelj se zarazila, Ministarstvo je poslalo obavijest građanima o povlačenju jaja iz Poljske zbog sumnje da su upravo ona izvor zaraze.

“Prema informaciji službeno zaprimljenoj od Ministarstva zdravstva o trovanju hranom uzrokovanom Salmonelom, sa sumnjom na trovanje podrijetlom iz jaja, kao i obavijesti zaprimljene putem EU RASFF sustava o potencijalnoj epidemiji trovanja Salmonelom u više zemalja članica, ministar Tomislav Tolušić u dogovoru s ministrom zdravstva obavještava potrošače o opozivu konzumnih jaja podrijetlom iz Poljske.

Zbog osnovane sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta se opozivaju sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz. Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Podaci o proizvodu:

Proizvod: Svježa jaja iz Poljske

Proizvedeno u Poljskoj, Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz

Stavlja na tržište: Mesna industrija braće Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac

Podsjetimo, tijekom prošlog tjedna u Bregani je od trovanja slamonelom preminuo petogodišnji dječak, a ostalih četvero članova obitelji otrovalo se i završilo na liječenju. Roditelji su pušteni kući iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević na kućnu njegu, a njihove dvije kćeri zadržane su u bolnici.

Komentiraj