Zbog krivotvorenja novca zagrebačka policija uhitila je 64-godišnjeg muškarca kojeg tereti da je na običnom papiru tiskao veću količinu novčanica u kunama i konvertibilnim markama koje je zatim stavljao u optjecaj.

Osumnjičeni je uz pomoć računalne opreme na običnom papiru tiskao neutvrđenu, veću količinu novčanica u apoenima od 20 i 200 kuna te apoenima od po 50 konvertibilnih maraka, izvijestila je zagrebačka policija.

U pretrazi osumnjičenikova doma i drugih prostorija policija je pronašla opremu za izradu lažnog novca, pet krivotvorenih novčanica u apoenima od 20 kuna, dvadeset i dvije krivotvorene novčanice u apoenima od 200 kuna i raznu dokumentaciju.

Zasad nije poznato koliko je muškarac uspio staviti novčanica u optjecaj.

Njegovo uhićenje nije povezano s akcijom koju od utorka ujutro protiv krivotvoritelja dokumenata, isprava, putovnica i policijskih iskaznica provode pravosudna i policijska tijela Bosne i Hercegovine u suradnji s hrvatskim Uskokom.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.