Tisak d.d. napravio je važan iskorak u segmentu logistike otvorenjem svog novog i modernog logističko-distributivnog centra u u Svetoj Nedelji.

Ukupno 40.000 m² skladišnog prostora i 20.000 paletnih mjesta, omogućila su Tisku kvalitetne osnove za realizaciju i lansiranje nove Tiskove logističke usluge pod nazivom – TEX logistika.

Radi se o novoj Tiskovoj logističkoj platformi s najširom click&collect mrežom u Republici Hrvatskoj koja za cilj ima postati neizostavan partner malim i srednjim kompanijama, s posebnim naglaskom e-commerce. Snaga TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku od 650 dostavnih vozila koja godišnje pređu 24 milijuna kilometara i dostavljaju više od 136 milijuna pošiljaka. TEX logistika partnerima će pružati mogućnost paketne dostave na više od 1 000 kioska Tiska, 50 Paketomata – automatiziranih paketnih pretinaca, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca.

“Tisak se u proteklom periodu razvio u tvrtku koja se specijalizirala za pružanje cjelovitih logističkih rješenja – od paketne distribucije, transporta, skladišne logistike do međunarodnog prijevoza. Tisak je ujedno i vodeći pružatelj click&collect usluge u Hrvatskoj. Nastavno na to, TEX logistika rezultat je poslovnog i logističkog iskustva Tiska kao vodećeg hrvatskog distributera. Tiskov novi logistički iskorak ima za cilj postati vodeći partner domaćim i stranim e-commerce kompanijama u B2C segmentu i istovremeno razvijati C2C i B2B uslugu”, izjavio je Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Tiska.

“Sigurni smo da će nova usluga TEX logistike biti prepoznata od strane malih i srednjih tvrtki koje često nemaju vlastite resurse sa specifičnim znanjima i iskustvom vođenja logističkog poslovanja, kao i tvrtkama koje žele povećati kvalitetu skladišno-transportne usluge bez angažiranja dodatnih vlastitih sredstava. TEX logistika razvijat će logistička rješenja po mjeri svakog partnera, bilo da se radi o start-up ili multinacionalnoj kompaniji i osigurati brzu i pouzdanu uslugu koja omogućuje povećanje poslovne učinkovitosti i smanjenje troška”, rekao je Darko Gašpar, direktor Sektora logistike u Tisku.

Uz pružanje usluga paketne dostave TEX logistika nudi i mogućnost skladišne logistike. U 40.000 m² vlastitog skladišnog prostora, većinom u sklopu novog logističko-distributivnog centra u Svetoj Nedelji, u sklopu TEX logistike uključeni su i Tiskovi regionalni cross-dock centri. TEX logistika osigurava skladištenje pakiranih prehrambenih proizvoda, tehničke robe, rezervnih dijelova, zbirnih pošiljki i sličnog na više od 20 000 paletnih mjesta. TEX logistika vrši kvalitativnu i kvantitativnu provjeru robe, optimizaciju zaliha, obradu povrata, manipulaciju, deklariranje, etiketiranje i brojne druge operacije ‘skladišne proizvodnje’. Zbog svoje rasprostranjenosti osigurava brz pretovar i usmjerava isporuku robe kada je to potrebno, na ekonomičan način i uz redukciju troškova zaliha svojim partnerima.

Uz najširu click&collect mrežu u Hrvatskoj i pružanje kompletne usluge za e-commerce kompanije, snaga usluge TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku koji u jednom danu prijeđe put od najistočnije do najjužnije točke u Hrvatskoj čak 34 puta. Preko razvijene nacionalne distribucijske mreže osigurava se i maksimalna pokrivenost teritorija i mogućnost dostave unutar 24sata. TEX logistika svakodnevno kroz vlastitu mrežu nudi prijevoz do bilo kojeg odredišta, uključujući i isporuku od vrata do vrata. Uz pouzdanu i brzu uslugu unutarnjeg transporta, TEX logistika pruža i uslugu zračnog, pomorskog i međunarodnog cestovnog prijevoza. Naglasak usluge je na kvaliteti, brzini i fleksibilnosti. U skladu s najsuvremenijim tehničkim standardima i vještom prilagođavanju tržištu, ova nova Tiskova logistička usluga fokusirat će se na stvaranje dodatne vrijednosti za sve partnere.

TEX logistika ima veliki vozni park od 650 dostavnih vozila
TEX logistika ima veliki vozni park od 650 dostavnih vozila
Tvrtka osigurava skladištenje na više od 20 000 paletnih mjesta
Tvrtka osigurava skladištenje na više od 20 000 paletnih mjesta

Komentiraj