Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a prema nekim je najavama sinoć trebalo privesti kraju razgovore o imenovanje zamjenika i pomoćnika ministara u Vladi Tihomira Oreškovića. Vlada se umjesto u četvrtak, sastaje danas, budući da Orešković putuje na svoj prvi sastanak Europskog vijeća, javlja HRT.

Prema neslužbenin podacima, sinoć je usuglašavanje privođeno kraju, a trebao je biti gotov i popis imena kandidata koje bi Vlada na sjednici trebala potvrditi. Koalicijski partneri navodno su zadovoljni dogovorenim. U pojedinim slučajevima promjene su još moguće, no navodno će HDZ u Ministarstvu obrane osim ministra, imati i zamjenika i pomoćnika ministra i navodno će to biti vrlo zvučna imena.

Ime novog ministra branitelja danas ipak nećemo doznati. Kandidati o kojima se danas nagađalo, Mladen Karlić i Goran Dodig, navodno ipak nisu kandidati za tu poziciju.

Ministra branitelja trebali bismo dobiti idućeg tjedna, trebao bi biti potvrđen na Vladinoj sjednici, a želja je da novi ministar dođe iz Dalmacije.

Komentiraj

FOTO:: Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.