Dugometražni prvijenac Ivone Juka “Ti mene nosiš” pogledalo je na projekciji Pulskog filmskog festivala u prepunoj Areni više od sedam tisuća posjetitelja i dobio je ocjenu publike 4,52.

Nakon nastupa u Karlovym Varyma, Ivona Juka s filmskom ekipom nastavlja svoje ‘putovanje’, a Pula je bila logičan nastavak puta filma, koji je dobio pozitivne kritike gdje god se pojavio, stoji u obavijesti produkcijskog tima tog filma.

“Ništa drugačije nije bilo ni u čarobnoj pulskoj Areni, gdje je više od sedam tisuća posjetitelja i ljubitelja filma punih 2 sata i 30 minuta uživalo u filmskom ostvarenju, koje se s razlogom nameće kao jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednjih dvadeset godina”, dodaje se.

 

  • Filmska ekipa dočekana je velikim pljeskom već na crvenom tepihu, dok je vrhunac bio na poklonu glumaca gdje su ovacije trajale gotovo deset minuta”, ističe se.

 

Prateći tri kćeri različitih godina i statusa, Jukin film propituje ženski identitet. Jedna kći tek gradi svoj odnos s ocem koji se vratio iz zatvora, druga zbog očeve demencije bliski odnos s ocem nepovratno gubi, a treća se suočava s tragičnom prošlošću kako bi lakše prihvatila budućnost.

U toj priči “o borbi za prihvaćanjem, iskupljenjem i novim prilikama” glume Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Goran Hajduković.

Od premijere krajem svibnja film je u kinima pogledalo oko sedam tisuća ljudi. Pulska publika dodijelila mu je ocjenu 4,52, a ispred Jukinog filma samo je film “Ljubav ili smrt” Daniela Kušana, koji je ocijenjen s 4,74. Iza njezinog filma su “Takva su pravila” Ognjena Sviličića (4,29) i “Imena višnje” Branka Schmidta (4,05).

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.