Radnik oštećene nuklearne elektrane Fukushime naprasno je umro proteklog vikenda nekoliko sati nakon rada u elektrani, objavila je u ponedjeljak kompanija koja upravlja kompleksom uništenim u cunamiju u ožujku 2011.

Riječ je o radniku jedne od više stotina kooperantskih tvrtki koje rade u Fukushimi Daiichi, dodaje kompanija Tokyo Electric Power (Tepco).

 

  • U siječnju je radnik poginuo u padu sa spremnika za vodu.

 

 

Muškarac u tridesetim godinama u subotu ujutro je tri sata radio na gradilištu gdje se gradi “ledeni zid” koji će izolirati uništene reaktore i spriječiti istjecanje radioaktivne vode.

“Vratio se u ured (20 km od elektrane) i rekao da se ne osjeća dobro. Odmah je prevezen u bolnicu gdje je u ranim poslijepodnevnim satima konstatirana smrt”, dodaje Tepco.

“Istražujemo je li uzrok smrti povezan s njegovim poslom”, dodaje kompanija.

Prije toga su dvije osobe umrle u Fukushimi ili nakon rada u elektrani, ali nijedna smrt nije bila povezana s radioaktivnom okolinom.

U siječnju je radnik poginuo u padu sa spremnika za vodu.

U zadnje vrijeme bivši radnici elektrane upozoravali su na internetu na teške uvjete rada u Fukushimi u ljetno doba kada se temperatura u hladu penje do 40 Celzijevih stupnjeva, a radnici su u zaštitnim odijelima, s kacigom, maskom, čizmama i rukavicama.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.