Indijsko financijsko središte Mumbai u utorak su pogodile teške oborine, poremetivši pritom cestovni, želježnički i zračni promet dok neprestana kiša poplavljuje područja na nižoj nadmorskoj visini.

Lokalni ured za meteorologiju upozorava da će se kiše u regiji nastaviti još barem 48 sati.

“Cirkulacija zračne mase u gornjim slojevima na zapadu i područje niskog tlaka na istoku zajedno rade na stvaranju intenzivnog sustava koji uzrokuje trenutno vremensko stanje i kišu”, istaknuo je K.S. Hosalikar, zaposlenik indijskog meteorološkog odjela.

Ta je institucija izdala crveno upozorenje za regiju, a od ljudi je zatraženo da ostanu kod kuće. Mumbajska policija na svom je Twitter profilu objavila upozorenja o prekidu prometa zbog poplava.

Stanovnici područja niske nadmorske visine su evakuirani, a škole i uredi u tim dijelovima grada su zatvoreni ranije, objavila je televizija NDTV.

Televizijski kanali prikazuju ljude koji hodaju do struka u vodi, te automobile uz ceste koji više sliče rijekama.

Zaustavljen je promet vlakova, a nekoliko je letova odgođeno.

Mumbai je s oko 19 milijuna stanovnika jedan od najvećih gradova na svijetu. Svake monsunske godine, između lipnja i rujna, na taj grad padaju velike količine oborina. Poplave su 2005. tamo odnijele preko tisuću života.

Komentiraj