Pet osoba je ubijeno, a 39 ranjeno u napadu autobombom na policijsku postaju koji je izvela Radnička stranka Kurdistana (PKK) na jugoistoku Turske, objavile su u četvrtak vlasti pokrajine Diyarbakir.

Dvije osobe ubijene su u eskploziji automobila-bombe u gradu Cinar, a još tri su smrtno stradale u urušavanju obližnje zgrade u noći sa srijede na četvrtak, priopćile su pokrajinske vlasti koje citiraju turski mediji, pripisujući napad PKK-u.

Snimke prikazuju uništeno pročelje stambene zgrade u kojoj su živjeli policajci i njihove obitelji, smještene uz policijsku postaju.

Sve ubijene osobe su civili, javljaju vlasti Diyarbakira dodajući da su među ranjenima i policajci.

Nakon što su izazvali eksploziju automobilom-bombom, pripadnici PKK-a nastavili su napad vatrenim oružjem, kažu dužnosnici.

Većinski kurdsku regiju Diyarbakir pogađa val nasilja nakon što je dvogodišnje primirje između vlade i PKK-a propalo u srpnju prošle godine. U sukobu kurdskih militanata i vladinih snaga više od 40.000 ljudi poginulo je u posljednjih 30 godina.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.