– Najmanje 23 osobe ubijene su u džihadističkom napadu u središtu glavnog grada Burkine Faso Ouagadougoua, kazali su službeni izvori, dodajući da je operacija sigurnosnih snaga završena.

“Najmanje su 23 osobe poginule”, objavio je predsjednik Roch Marc Christian Kabore koji je posjetio mjesto napada, hotel Splendid, koji je bio glavna meta džihadista al-Kaide islamskog Magreba.

Poginuli su državljani 18 različitih zemalja, dodao je ministar sigurnosti Simon Compaore.

Izvori iz sigurnosnih službi kazali su da je operacija protiv džihadista završena.

Njome je oslobođeno ukupno 126 talaca od islamskih džihadista iz hotela Splendid, rekao je ranije Compaore, dodajući da su u operaciji ubijena tri džihadista, jedan Arapin i dva Afrikanca.

Džihadisti al-Kaide islamskog Magreba napali su u petak navečer  hotel Splendid i restoran koji se nalazi nasuprot hotela u središtu glavnog grada Burkine Faso.

Snage reda koje su krenule u akciju imale su  potporu francuskih specijalaca koji su stacionirani u predgrađu Ouagadougoua u okviru borbe proti islamista u Sahelu. Washington također ima 75 vojnika u toj zemlji i priopćio je da daje potporu francuskim sangama u operaciji.

Hotel Spelndid često koriste Zapadnjaci pri boravku u Burkini Faso, kao i osoblje agencija UN-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.