Najmanje je pet pakistanskih vojnika i deset militanata poginulo u terorističkom napadu duž pakistansko-afganistanske granice u nedjelju navečer, potvrdila je pakistanska vojska.

Teroristi iz Afganistana napali su tri pogranične postaje na sjeverozapadu zemlje, navodi se iz vojnih izvora.

Pakistan je zatvorio granične prijelaze s Afganistanom prije više od dva tjedna, nakon niza terorističkih napada u zemlji.

Zemlja optužuje Afganistan da skriva pakistanske islamističke skupine. Mnogi od njih napustili su Pakistan, nakon što je vojska pojačala napore u borbi protiv terorizma.

Vojska je u zadnja dva tjedna granatirala područja na afganistanskoj strani granice gdje pretpostavlja da su ekstremisti uspostavili svoje baze.

Vojni zapovjednik Kamar Džaved Bajva rekao je da su “teroristi zajednička prijetnja i moramo obraniti slobodu kretanja duž granice”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.