Bilo bi smiješno ako bi predstavnici Mosta na pregovore s nama došli tražeći premijerski mandat. To mi se uopće ne čini realnim. Oni su trenutno zastali, čini se da počinju s licitiranjem, pumpaju si cijenu, ali ne vjerujem da će njihovi zahtjevi otići do te razine da će tražiti premijersku funkciju”, ispričao je za Nacional izvor blizak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. Isti izvor tvrdi da je Karamarko uspostavio kontakte s predstavnicima Mosta te da su sastanci delegacija dviju strana dogovoreni tek za konac tekućeg tjedna. Karamarko je uvjeren da HDZ stoji izuzetno dobro uoči početka pregovora o sastavljanju buduće vlade. Vjeruje da su mu pregovarački izgledi dobri prvenstveno zato što su svjetonazorski bliži većini netom izabranih saborskih zastupnika Mosta.

hdz“Pričat ćemo o kompatiblinosti naših programa, vjerujem u pozitivan ishod. Sve će biti jasnije koncem tjedna. Most se ne planira žuriti, uspostavili smo kontakte i ne vidim razloga za zabrinutost”, izjavio je za Nacional Tomislav Karamarko.

Karamarko se nije htio izjašnjavati o detaljima tijeka njegovih razgovora s donedavnim stranačkim kolegom Dragom Prgometom. Međutim, neki Karamarkovi suradnici počinju ozbiljno sumnjati da je Karamarko izgubio vezu s realnošću.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Saša Zinaja i PIXSELL
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.