U subotu ujutro i tijekom prijepodneva biti će mjestimične kiše i mogućih grmljavinskih pljuskova. Potom u većini predjela djelomice ili pretežno sunčano, ali i dalje dosta nestabilno pa su od sredine dana, uglavnom u unutrašnjosti, lokalno mogući pljuskovi, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na kopnu će slab i umjeren jugozapadnjak okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu još ujutro mjestimice umjereno jugo, zatim duž većeg dijela obale zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 20 i 24 °C.

Sutra će na Jadranu prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i ne posve stabilno pa je mjestimice moguće i malo kiše ili poneki lokalni pljusak, uglavnom poslijepodne.

Na kopnu će puhati slab vjetar, od sredine dana sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a na Jadranu zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, u Dalmaciji malo viša, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

Komentiraj