Oni možda govore o drugačijoj vrsti sile, ali crkva u središtu Berlina ušla je u duh Ratova zvijezda pozvavši svoje župljane na tematsku adventsku službu u čast novog filma iz tog serijala.

Evangelička crkva u berlinskoj četvrti Mitte objavila je na svojoj internetskoj stranici da će jutarnja služba 20. prosinca biti nadahnuta filmom “Ratovi zvijezda: Sila se budi”.

Organizatori su u najavi povukli paralele između kršćanske doktrine i Ratova zvijezda.
“U ključnoj sceni šeste epizode (Povratak Jedija), Lukea Skywalkera nastoje privući na tamnu stranu, stranu zla”, kaže svećenik Lucas Ludewig. “Luke se odupro riječima: Nikada neću pripadati tamnoj strani”, dodao je. Tvrdi da u tom filmskom citatu vidi vezu s kršćanskom porukom u Poslanici Rimljanima. “Što više govorimo o tome, vidimo sve više paralela između kršćanske tradicije i filma”, kaže Ludewig.

U Crkvi će se tijekom službe prikazati kraći inserti iz novog filma, a orguljaši će odsvirati poznatu temu iz Ratova zvijezda.

Svjetska premijera “Ratova zvijezda: Sila se budi” bila je u ponedjeljak navečer u Los Angelesu.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.