Saudijska Arabija iskoristila je napad na svoje veleposlanstvo u Teheranu kao izgovor za razbuktavanje napetosti, priopćilo je u ponedjeljak iransko ministarstvo vanjskih poslova u odgovoru na saudijski prekid diplomatskih odnosa s Iranom dodajući da je Teheran predan pružanju zaštite stranim diplomatskim misijama.

Iranski prosvjednici napali su i zapalili u nedjelju saudijsko veleposlanstvo pošto je Rijad pogubio šijitskog klerika. Rijad je nakon toga povukao svoje diplomate iz Irana i naredio iranskim diplomatima da napuste Saudijsku Arabiju.

“Iran… je predan pružanju zaštite diplomatskim misijama na temelju međunarodnih konvencija. Međutim, Saudijska Arabija…  je iskoristila taj incident kao izgovor za razbuktavanje napetosti”, rekao je glasnogovornik ministarstva Hosein Džaberi Ansari u izjavi koju je prenijela televizija.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.