-Papa Franjo osudio je u ponedjeljak “jeziv” napad islamskih militanata u Pakistanu na sam Uskrs u kojem je poginulo preko 70 ljudi, od kojih su mnogi kršćani, i zatražio od pakistanskih vlasti da zaštite vjerske manjine.

Obraćajući se tisućama ljudi na Trgu sv. Petra na Uskrsni ponedjeljak, Papa je kazao da je Pakistan “okrvavljen jezivim napadom u kojem je izvršen pokolj velikog broja nedužnih ljudi, od kojih su većina kršćani”.

“To je podmukao i bezuman zločin. Pozivam civilne vlasti da učine sve kako bi ponovo uspostavile sigurnost i spokoj stanovništva, a posebice pripadnika najranjivijih vjerskih manjina”, poručio je Papa s prozora Apostolske palače.

Samoubilački napad u Pakistanu u kojem su ubijene najmanje 72 osobe, uglavnom žene i djeca, bacio je tamnu sjenu na blagdan Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, reagirao je u nedjelju navečer Vatikan.

U nedjelju navečer, u izjavi za tisak, glasnogovornik Vatikana otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom “užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa” .

“Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen”, dodao je glasnogovornik.

Najmanje 72 osobe ubijene su u samoubilačkom napadu u nedjelju navečer blizu jednog parka u Lahoreu. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Džamaat-ul-Ahrar, odana Islamskoj državi, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu. U Pakistanu živi više od dva milijuna kršćana.

Komentiraj

FOTO:Arhiva Nacionala
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.