Svjetska pop superzvijezda Taylor Swift našla se na sudu. Protiv nje je tužbu podigao američki R&B pjevač Jesse Braham, koji ju optužuje da je ukrala tekst za njen prošlogodišnji hit ‘Shake it Off’.

Braham je u pravnim dokumentima naveo kako je Swift uzela riječi njegove pjesme iz 2013. godine ‘Haters Gone Hate’ i od Swift traži 42 milijuna dolara, kao i da se njegovo ime doda kao autora teksta pjesma Taylor Swift.

‘Shake it Off’ je osvojila svjetske glazbene ljestvice, a spot je na YouTubeu pogledan više od 1.1 milijarde puta. Braham, čije je umjetničko ime Jesse Graham, tvrdi kako je zaštitio fraze ‘haters gone hate’ i ‘players gone play’, koje se pojavljuju u refrenu ‘Shake it Off’.

Osim tih fraza dvije pjesme nemaju nikakvih dodirnih točaka. 50-godišnji brajam rekao je kako ne vjeruje da je Swift do tih fraza mogla doći sama, bez ‘posuđivanja’ iz njegove pjesme. “Riječi su iste kao moje. Da ja nisam napisao pjesmu ‘Haters Gone Hate’, ne bi bilo pjesma ‘Shake it Off'”, rekao je za New York Daily News.

Dodao je kako je nekoliko puta azgovarao s producentima Taylor Swift, od kojih je zatražio da se njegovo ime stavi u rubriku autora pjesme, a zatražio je i selfie sa pop zvijezdom. Ipak, pozitivan odgovor nije dobio. “Isprva sam sve htio zaboraviti, ali ova pjesma je i moja pjesma”, rekao je.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.