Tatjana Šimac Bonačić bit će kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika, odlučeno je u utorak tajnim glasovanjem na sjednici dubrovačkog Gradskog odbora te stranke.

Glasovanju je pristupilo 17 od 18 članova Gradskog odbora, a Šimac Bonačić je svog protukandidata, predsjednika stranke Mladena Gojuna, pobijedila za jedan glas.

SDP-ovka kandidatkinja za gradonačelnicu dva puta je bila zastupnica u Hrvatskom saboru, a bila je i zamjenica bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću.

Svoju kandidaturu na lokalnim izborima u svibnju za gradonačelnika Dubrovnika već su najavili HDZ-ov Mato Franković te ispred DDS-a nestranačka Terezina Orlić.

Očekuje se da će kandidat Živog zida biti Hrvoje Kukuljica, a HSS-a novoizabrani predsjednik Vido Bogdanović.

O kandidaturi HNS-ovog Andre Vlahušića odlučit će Ustavni sud ovisno o tome ocijeni li da je Zakon o lokalnim izborima u suprotnosti s Ustavom.  Naime, izmjenama tog Zakona Vlahušiću je zabranjena kandidatura zbog njegove pravomoćne presude u aferi Šipan.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.