HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Iako odlazi s dužnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Tatjana Prenđa Trupec nastavit će suradnju s Ministarstvom zdravlja u području EU fondova i eZdravstva, priopćeno je u petak iz HZZO-a.

O odluci o svom odlasku iz HZZO-a ravnateljica je jučer upoznala ministra zdravlja Darija Nakića, a danas ju je objavila na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu u Opatiji.

Odluku je objasnila željom da karijeru nastavi na projektima u zdravstvu na međunarodnoj razini, no s ministrom je dogovorila pro bono nastavak suradnje u područjima EU fondova i eZdravstva.

Prema proceduri, ravnateljicu razrješuje Vlada, te tek potom prestaje njezina dužnost u HZZO-u, napominje se u priopćenju.

Povodom svog odlaska iz HZZO-a, Tatjana Prenđa Trupec je istaknula kako je ponosna na sve što je kao nestranačka stručna osoba sa svojim timom ostvarila u protekle četiri godine.

U prvom redu, izdvojila je izlazak iz riznice, reformu primarne zdravstvene zaštite, osiguranje 300 milijuna eura za zdravstvo iz strukturnih fondova EU, velike korake u informatizaciji zdravstva, te novi model ugovaranja bolnica.

HZZO je u 2015. godini smanjio dospjele obveze s milijardu na 500 milijuna kuna, broj zaposlenih u HZZO-u smanjen je za 7,2 posto (za 177 ljudi), uveden je sustav kvalitete, a na liste lijekova HZZO-a uvršten je velik broj novih lijekova.

U 2016.  ravnateljica je dobro surađivala s novim ministrom zdravlja, te je tijekom današnje prezentacije u Opatiji dala punu podršku najavljenom restrukturiranju bolničkog sustava, ističe se u priopćenju HZZO-a.

Komentiraj

FOTO:HINA /Zvonimir KUHTIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.