Grupa Vatra će po prvi put na ovogodišnjem Taste and Travel festivalu u Gradu Zadru uživo izvesti novi hit ‘Sekvoje’.

Ovo je jedna od novih pjesama s novog albuma koje će Zadrani prvi imati prilike čuti uživo. Koncert će se održati na rivi u subotu (26.08.) od 20 sati u sklopu Craft Beer Festivala. Virovitički rock bend ove godine slavi 18 godina rada na glazbenoj sceni, a ističu kako je upravo Zadar bio jedan od prvih gradova u kojem su nastupali kao mladi i neafirmirani bend.

“Zadar je jedan od rijetkih gradova u kojem bih mogao živjeti. Grad ima prekrasnu arhitekturu, klimu i povezanost. Ljude koje poznajem osobno mogu reći da odgovaraju mom senzibilitetu. Između ostalog fotografkinja Mare Milin, rođena Zadranka već je niz godina zadužena za naše službene fotografije i neke video spotove. Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja! Ulaz na koncert je besplatan pa se nadam se ćete se našem pozivu odazvati, kao i uvijek do sada, u velikom broju”, izjavio je, ususret koncertu, pjevač Ivan Dečak.

Grupa Vatra, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Njihov hit ‘Tango’ koji je 2015. godine nagrađen Porinom za pjesmu godine. Bend je osnovan 1999. godine od kada mladi glazbenici nižu uspjeh za uspjehom. Šira popularnost ove grupe započela je spotom za pjesmu ‘Privremeno nedostupan’ koju je emitirao britanski MTV. Njihov peti po redu album ‘Sputnik’ označio je svojevrsnu glazbenu prekretnicu te pokupio brojne pohvale glazbenih kritičara i publike. Od strane Fender korporacije Vatra je 2009. proglašena najboljim Rock bendom godine, a tu su i još brojna hvalevrijedna priznanja poput Porina za singl ‘Tremolo’ i album ‘VT’.

Taste and Travel Festival održava se od 24. do 30.08. pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP.

Tijekom festivalskog tjedna posjetitelji će uživati u Craft Beer Festivalu koji ove godine nudi više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu. Na Festivalu će se održati i konferencija [email protected]: Food in the digital age te već tradicionalni Sajam proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske.

Festival su pomogli Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., Jamnica te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum.

www.tasteandtravel.hr

Komentiraj