Slavni američki redatelj Quentin Tarantino rekao je za LA Times kako se ne boji poziva njujorške policije na bojkot njegovih filmova, nakon što je sudjelovao na protestima protiv policijskog nasilja u Americi.

Tarantino je istaknuo kako ga policija pokušava maltretirati, umjesto da se okrenu rješavanju problema policijske brutalnocti. “Njihova je poruka vrlo jasna. Pokušavaju me diskreditirati, odbaciti, uplašiti, zatvoriti mi usta. Pokušavaju poslati poruku drugim slavnim osobama koje se možda planiraju priključiti protestu. Ali, ja se ne bojim”, dodao je.

“Nisu svi policajci ubojice. Nikada to i nisam rekao. Vjerujem da su ubojice policajci koji su ubili Erica Gaenera, Waltera Scotta ili Tamira Ricea”, rekao je Tarantino.

Tarantino je prošlog mjeseca prisustvovao prosvjedu protiv policijskog nasilja u Americi koji se održao u New Yorku, a šef policije rekao je kako redatelj živi u ‘svijetu fantazije’. “Njegovi su filmovi prepuni nasilja, ali on uopće ne razumije nasilje. Ne razumiju prirodu nasilja koje policija provodi u samoobrani”, dodao je.

Najnoviji Tarantinov film ‘The Hateful Eight’ izlazi u prosincu.

Komentiraj

FOTO:EPA/JUSTIN LANE
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.