Najmanje 25 zatvorenika poginulo je u nedjelju u sukobima između protivničkih frakcija u brazilskom zatvoru u državi Roraima na sjeveru zemlje, objavili su službeni izvori.

Među poginulima u zatvoru Monte Cristo u Boa Visti, glavnom gradu države Roraima koja graniči s Venezuelom, sedam je osoba dekapitirano a šest je živo zapaljeno, rekao je dužnosnik posebnih policijskih snaga.

Policija je intervenirala i okončala sukob, dodao je.

Dužnosnik države Roraima Uziel Castro naglasio je da su zatvorenici zadržali kao taoce stotinjak roditelja koji su u to vrijeme došli u posjet. Policija je tijekom svoje intervencije i njih oslobodila.

Do nereda je došlo kada su zatvorenici jednog zatvorskog krila upali u drugo. Bili su naoružani noževima, ispričala je supruga jednog od zatvorenika koja se nalazila unutar zatvora kada su izbili neredi.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.