U samoubilačkom napadu koji se u utorak dogodio u afganistanskom glavnom gradu Kabulu poginuo je i ranjen još uvijek nepoznat broj ljudi, objavio je afganistanski predsjednika Ashraf Ghani.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sediq Sediqi za CNN je rekao kako se bombaš samoubojica raznio u automobilu. Pucnjava se navodno još uvijek može čuti u središtu grada. Napad se dogodio u stambenoj četvrti u blizini zgrade Ministarstva obrane i vojnih zgrada, tijekom jutarnje prometne gužve. Glasnogovornik gradske bolnice kazao je kako je dosad primljeno osam lakše ranjenih afganistanskih vojnika

Ministarstvo zdravstva priopćilo je kako je u lokalne bolnice odvedeno više od 40 ozlijeđenih osoba. Predsjednička palača najoštrije je osudila jutrošnji napad.

Glasnogovornik Talibana rekao je kako je skupina odgovorna za napad. Prošlog su tjedna najavili ‘proljetnu ofenzivu’ i velike napade. Talibanski pokret ojačao je od povlačenja međunarodnih snaga krajem 2014. i najjači je od 2001. kada su talibane s vlasti uklonile snage koje su imale američku potporu. Američko veleposlanstvo priopćilo je kako nije pogođeno ovim napadom a isto je priopćila i misija NATO-a.

Komentiraj