Članovi splitskog  SDP- a u nedjelju, 2. listopada, tajnim će glasovanjem birati novog predsjednika Gradskog odbora te stranke, nakon što je u svibnju ove godine Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o raspuštanju splitskoga SDP-a na čelu s Ivom Baldasarom.

Za novog predsjednika splitskog SDP-a prijavila su se tri kandidata: Darko Parić, Goran Kotur i Velimir Asanović, potvrdili su Hini u subotu u sjedištu splitskog SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a Hrvatske u svibnju ove godine donijelo je odluku o raspuštanju cjelokupne organizacije splitskoga SDP-a, kojoj je predsjednik bio  Baldasar.
Tada je član Predsjedništva SDP-a i predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije te stranke, Arsen Bauk, izjavio kako je Predsjedništvo stranke odluku o raspuštanju donijelo zbog svjetonazorskih razloga i nepovratno narušenih međuljudskih odnosa unutar organizacije, što je bitno otežavalo pripreme stranke za prijevremene parlamentarne izbore u rujnu.

Komentiraj

FOTO:Tino Juric/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.