HRVATSKI PREMIJER DOZNAO JE za nepoznatu rusko-mađarsku energetsku agendu koja se moguće nalazi u pozadini ruskog interesa za Inu, čije detalje Nacional otkriva kao i nepoznati rat hrvatskih interesnih grupacija koje se nalaze na mađarskom, ali i ruskom platnom spisku koji stvara pritisak na Vladu

Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nedavno su eskperti dubinski upoznati sa ruskim energetskim ambicijama u regiji iscrpno informirali o pozadini ruske zainteresiranosti za kupnju MOL-ovih dionica u Ini. Ako su te informacije točne, one pokazuju da se Hrvatska našla u središtu geopolitičkog i energetskog rata između Rusije s jedne te EU-a i SAD-a s druge strane.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakMILJENIĆ ‘Povjerenstvo za Agrokor treba nastaviti s radom’
Sljedeći članakFranković izrazio zadovoljstvo kvalitetnijom suradnjom Dubrovnika i Kotora
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.