– Tajfun Mindulle, deveti u sezoni u Aziji, izazvao je veliku štetu i poremetio promet u istočnom dijelu Japana a jedna je osoba smrtno stradala dok ih je više od 60 ozlijeđeno, objavila je u utorak japanska tv postaja NHK.

Pristigla u ponedjeljak ujutro nad jugoistok Japana, ta tropska ciklona pomakla se potom prema sjeveroistoku, preko Tokija i njegovih predgrađa.

U osam zahvaćenih prefektura, među kojima i glavni grad, zabilježen je porast voda te su vlasti, strahujući od poplava i klizanja terena, savjetovali evakuaciju iz domova iz opreza za više od pola milijuna osoba.

Žena od 58 godina smrtno je stradala u Sagamihari, južnom predgrađu Tokija, izvijestio je NHK bilježeći i 25 ozlijeđenih u Chibi, 16 u Ibarakiju, osam u Kanagawi, šest u Saitami i tri u Tokiju.

Promet je u ponedjeljak bio znatno poremećen s više od 500 otkazanih letova, a neki su vlakovi još uvijek stajali u utorak ujutro dok se tajfun kretao prema otoku Hokkaidu.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakOlujna bura zatvorila dionicu autoceste A1
Sljedeći članakZdravlje Hillary Clinton – nova meta Trumpove kampanje
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.