Hrvatski taekwondoist Filip Grgić u subotu je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 68 kg na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Istanbulu.

Član zagrebačkog Metalca je do uspjeha karijere stigao je nanizavši tri pobjede na putu do finala, gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak, koji je s uvjerljivih 22-7 slavio u finalu i osvojio zlatnu medalju. Grgić je prvo u osmini finala svladao bošnjačkog reprezentativca Emira Kaljanca sa 6-3, a potom je u četvrtfinalu uslijedila najdramatičnija borba.

Naime, Grgić je Izraelca Ilana Braginskog svladao sa 7-6 zahvaljujući ‘zlatnom bodu’. Polufinalna borba donosila je Grgiću plasman na Olimpijske igre, a u njoj je svladao srbijanskog reprezentativca Damira Fejzića s uvjerljivih 16-9.

Nažalost, hrvatski reprezentativac u kategoriji do 58 kg Lovre Brečić zaustavljen je na prvom koraku. Bolji od njega bio je Moldavac Stepan Dimitrov sa 6-5.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.