• Kraj Ramazanskog bajrama izazvao je prometni kaos u Bangladešu
  • Pripadnici Ku Klux Klana i drugih ekstremno desnih skupina održali su prosvjed u gradu Columbia
  • Pripadnici specijalnih postrojbi kineske policije prošloga tjedna održali su trening s posebno obučenim psima
  • U japanskome gradu Nachikatsuuri prošloga tjedna održan je tradicionalni festival vatre

 

PROMETNI KAOS U BANGLADEŠU

Kraj Ramazanskog bajrama izazvao je prometni kaos u Bangladešu, kada su milijuni putnika krenuli prema svojim selima. Na željezničkoj postaji u glavnom gradu Dhaki vlakovi nisu mogli primiti sve putnike, pa su oni svoje mjesto potražili na krovovima vagona, zbog čega se kompozicije iz zraka nisu uopće mogle vidjeti. Bangladeš je poznat kao zemlja u kojoj su česte željezničke nesreće, a jedan od razloga su i puni vlakovi koji nemaju kapacitet da bi primili velik broj putnika.

 

FOTO: Allison Joyce/Guliver/Getty Images
FOTO: Allison Joyce/Guliver/Getty Images
ČIZMOM NA ZASTAVU

Pripadnici Ku Klux Klana i drugih ekstremno desnih skupina održali su prosvjed u gradu Columbia u Južnoj Karolini, tijekom kojeg je jedan od prosvjednika gazio izraelsku zastavu. Klanovci su prosvjedovali zbog zabrane korištenja južnjačke zastave u toj američkoj saveznoj državi. Poznati simbol američkog juga zabranjen je u gotovo svim državama nakon što je prošloga mjeseca jedan mladić u crnačkoj crkvi u Charlestoneu ubio devet osoba. Pokolj je počinio 21-godišnji bijelac koji se na više fotografija pojavljuje s tom zastavom.

FOTO: John Moore/Guliver/Getty Images
FOTO: John Moore/Guliver/Getty Images
U KINI VJEŽBAJU PSE

Pripadnici specijalnih postrojbi kineske policije prošloga tjedna održali su trening s posebno obučenim psima u gradu Chongoingu. Tijekom vježbe policijski psi skakali su kroz vatrene obruče uz pratnju svojih dresera i partnera. Kineska policija u posljednjih nekoliko godina znatno je povećala broj posebno obučenih pasa koji im pomažu u otkrivanju droge i eksplozivnih naprava.

FOTO: Zhang Chunhua/lfj/Guliver/Photoshot
FOTO: Zhang Chunhua/lfj/Photoshot
FESTIVAL VATRE U JAPANU

U japanskome gradu Nachikatsuuri prošloga tjedna održan je tradicionalni festival vatre. Festival se već tradicionalno održava u hramu Shinto, a organiziraju ga svećenici reda Kumano Nachi Taisha. Tijekom festivala svećenici nose velike zapaljene baklje koje podsjećaju na bačve. Festivalom se slavi božanstvo koje živi u hramu, po legendi se jednom godišnje vraća u svoj originalni dom u podnožju vodopada Nachi no Taki.

FOTO: Kyodo /Photo via Newscom/Photoshot
FOTO: Kyodo
/Photo via Newscom/Photoshot

Komentiraj