• Prošlog tjedna provedeno je rigorozno testiranje za nove članove pomorske pješadije
  • Američki predsjednik Barack Obama doputovao je u nedjelju ujutro u München kako bi sudjelovao na summitu G7
  • Međunarodni festival svjetla, sedmi po redu, započeo je u starom gradu Jeruzalemu

 

 

PRIJEMNI ZA CRNE BERETKE

Prema jednom od nepisanih pravila pomorske pješadije, njihov pripadnik mora biti spreman za borbu u svakom okruženju: na kopnu, na moru i u zraku. To je najmalobrojniji rod vojske i ukupan broj pripadnika tog roda ni u jednoj ruskoj floti ne prelazi 12.500. Zaštitni znak tih odreda su crne beretke, pa su i te specijalne jedinice dobile neformalni naziv “crna smrt”. Prošlog tjedna provedeno je rigorozno testiranje za nove članove ovog odreda, u kojem često moraju izvršavati najsloženije borbene zadatke, često i daleko od mora.

FOTO: Donat Sorokin/TASS/Photoshot
FOTO: Donat Sorokin/TASS/Photoshot
FOTO: Donat Sorokin/TASS/Photoshot
FOTO: Donat Sorokin/TASS/Photoshot
BAVARSKI DOČEK ZA OBAMU

Američki predsjednik Barack Obama doputovao je u nedjelju ujutro u München kako bi sudjelovao na summitu G7. Njegov posjet Bavarskoj počeo je susretom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Krünu, malom mjestu u bavarskim Alpama, gdje se njih dvoje sastalo i s oko 2000 stanovnika tog mjesta koji su Obamu dočekali pljeskom. Obama im je poručio da “nikad nije loš trenutak za pivo i bijelu kobasicu” i da bi mogao, budući da je zaboravio svoje tradicionalne bavarske kožne hlače, u njihovom mjestu kupiti druge.

FOTO: Goran Gajanin - Pool/Getty Images
FOTO: Goran Gajanin – Pool/Getty Images
FESTIVAL SVJETLA

Međunarodni festival svjetla, sedmi po redu, započeo je u starom gradu Jeruzalemu, a trajat će do 11. lipnja. Umjetnici iz Izraela i drugih zemalja prekrili su grad različitim vrstama svjetala i 3D animacijom. Festival je, uz mnogobrojne povijesne lokacije, jedna od najvećih
turističkih atrakcija Jeruzalema, a procjenjuje se da će samo zbog njega u Jeruzalem tijekom lipnja doći oko 150 tisuća turista.

FOTO: Lior Mizrahi/Getty Images
FOTO: Lior Mizrahi/Getty Images

Komentiraj