Seksualno zlostavljanje žena, slično onom zabilježenom u njemačkog gradu Koelnu, dogodilo se tijekom novogodišnje noći i u švicarskom gradu Zuerichu, objavila je u četvrtak lokalna policija u priopćenju.

Zaprimili smo više pritužbi na seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći, objavila je policija u Zuerichu dodajući da je riječ o događajima usporedivim s onima u Njemačkoj, kada je blizu sto žena u Koelnu bilo žrtvama seksualnog napastvovanja koje su počinile skupine za koje se sumnja da je riječ o mladim sjevernoafrikancima ili Arapima.

Policija u Zuerichu pokrenula je istragu te pozvala na suradnju moguće svjedoke kao i potencijalne žrtve da podnesu prijave ako su bile izložene napadu. Policija dodaje da su događaji u dva grada slični, no da ne znaju ništa o postojanju bilo kakve konkretne veze između dvaju slučajeva.

Šest žena u Zuerichu prijavilo je da su bile seksualno uznemiravane i opljačkane tijekom novogodišnje noći nakon što ih je okružila skupina muškaraca, navela je u priopćenju policija.

Policija navodi da je inicijalno dobila 24 odvojena izvješća o proslavama uz gradsko jezero te da su dodatne istrage pokazale da su u nekoliko slučajeva uključene žene koje su bile seksualno uznemiravane. Žene govore o tome da ih je okružila skupina tamnoputih muškaraca, navodi policija.

Rasne napetosti porasle su u Njemačkoj i drugim dijelovima Europe zahvaljujući enormnom priljevu, bez presedana, migranata i izbjeglica koji su u rekordnom broju pristigli tijekom prošle godine bježeći od rata i siromaštva.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.