Zagrebačka policija u srijedu je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Srbije i 52-godišnjim državljaninom Hrvatske, koji su u laboratoriju kod Svetog Ivana Zeline uzgajali marihuanu. U laboratorij su navodno uložili više od 70 tisuća eura.

Dvojac je uhićen prije dva dana, a policija je, temeljem naloga suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, pretražena je kuća koju su unajmili. “Pronađen je laboratorij za uzgoj indijske konoplje opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje, 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89.7 grama heroina i digitalna vaga”, poručuju iz policije.

Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja.

Policija navodi kako bi se od zasađenih biljaka indijske konoplje, nakon berbe, dobilo najmanje 30 kilograma marihuane.

Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj