Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak ujutro je u Splitu, gdje je trenutačno njezin privremeni ured, popila kavu na rivi, a zatim prošetala središtem grada i splitskom tržnicom, popularnim “Pazarom”, gdje je dočekana pljeskom prodavača.

 

  • Jedna od prodavačica darovala je predsjednici vrećicu jabuka.

 

Osobitu pažnju prolaznika na rivi privukao je prizor kada je predsjednica, koja je pila kavu sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom i suradnicima, iz svojeg novčanika izvadila novac i platila račun.

Šetajući središtem grada prolaznici su je zaustavili na Peristilu te su se ondje mnogi s njom fotografirali. Po dolasku na splitski Pazar prodavači su pljeskali predsjednici, a čule su se i riječi dobrodošlice.

Jedan od prodavača rekao je predsjednici: “Samo neka bude više žena u politici, a ne muškaraca” što su nazočni popratili smijehom odobravanja.

Jedna od prodavačica darovala je predsjednici vrećicu jabuka.

Poseban prizor dogodio se na štandu splitske prodavačice Ane Filipović na kojem je bio istaknut transparent s natpisom “Dobro nam došla draga predsjednice / Ti nasmiješi svoje lice / Da nam bude ovaj dan u sjećanje urezan”. Prodavačica Filipović je tada izrecitirala pjesmu za koju je rekla da ju je posvetila predsjednici, a koja je naslovljena “Mili Bože moj, živnuo je narod tvoj”.

Za boravka na tržnici predsjednica je kupovala voće, a u razgovoru s jednim od prodavača on joj se požalio kako sadašnja vlast nije činila ništa za radnike u Hrvatskoj.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.