Udruga Studio kulture iz Zagreba u suradnji sa švedskom organizacijom Studieframjandet od 13. do 16. svibnja ugostit će rock grupu Crazy Daze, čiji su članovi osobe s Downovim sindromom. Koncerti će se održati na više lokacija u Zagrebu, a na nastupima će im pomoći hrvatski bendovi Otkazani let i Cinkuši.

[quote_box_center]

  • Udruga Studio kulture iz Zagreba ugostit će rock grupu Crazy Daze iz Švedske
  • Članovi benda su osobe s Downovim sindromom

[/quote_box_center]

Četvorica članova benda Crazy Daze su osobe s posebnim potrebama, dva puta tjedno imaju probe i za to primaju plaću od države. Bend postoji više od dvije godine i sviraju obrade rock i punk-rock klasika slavnih bendova i umjetnika, kao što su AC/DC, Ramones, Elvis Presley i Rage Against the Machine. “Cilj ovoga gostovanja je da hrvatskim osobama s invaliditetom, koje se također bave nekom vrstom umjetnosti (kazalište, film, glazba, slikarstvo, ples) omogućimo odlazak u Švedsku. Radi se o svojevrsnoj razmjeni koju želimo nastaviti koliko god možemo“, rekao je predsjednik udruge Studio kulture Matija Auker koji je najzaslužniji za suradnju sa švedskom organizacijom Studieframjandet, čije je članove upoznao tijekom turneje po Švedskoj sa svojom rock grupom Kevlar Bikini. “U Švedskoj sam se susreo s ljudima iz organizacije Studieframjandet koja je zadužena za promociju i organizaciju aktivnosti mladih u svim kulturnim sferama, od izvođačke umjetnosti svake vrste, do rada s osobama s invaliditetom i cjeloživotnog obrazovanja. Financira ju država i gradovi i u cijeloj zemlji, u mnogobrojnim zgradama i koncertnim dvoranama u njihovom vlasništvu, organiziraju se brojni koncerti, radionice i okupljanja.

Tijekom razgovora s jednim voditeljem u gradu Vaxjo došli smo do ideje kako bi bilo lijepo da jedan od bendova iz udruge, konkretno bend Crazy Daze, gostuje u Hrvatskoj”, kaže Auker.
Ubrzo je osnovao Studio kulture kao udrugu građana s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulture, umjetnosti, demokratskih načela, cjeloživotnog učenja i školovanja, ekoloških, ekonomskih i socijalnih pitanja, te pitanja društvenog razvitka u najširem smislu, posebno društvene kohezije i inkluzije, obrazovanja i drugih pitanja od širokog društvenog značaja, s naglaskom i na zaštitu ljudskih prava i prava osoba s invaliditetom. Zahvaljujući potpori lokalne zajednice, grupa Crazy Daze besplatno će se predstaviti zagrebačkoj publici.

Komentiraj

PREKOCrazy Daze
Podijeli objavu
Prethodni članakNAJBOLJI HRVATSKI I STRANI MAJSTORI TETOVIRANJA USKORO U ZAGREBU Tattoo revolucija između šunda i umjetnosti
Sljedeći članakINTERVJU: Duško Šibl: ‘U Hrvatskoj se forsiraju netalentirani umjetnici koji kopiraju Edu Murtića’
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.