Martin Babić, zagrebački poduzetnik i jedan od inicijatora kandidature Brune Esih za gradonačelnicu, koji je prekinuo sve kontakte s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, nakon što su njih dvoje odlučili koalirati s Milanom Bandićem, u razgovoru za Novi list objasnio je kako je došlo do političke inicijative i zašto se s njima razišao.

U studenom prošle godine dogovoreno je da će se Esih kandidirati za gradonačelnicu Zagreba i imati nezavisnu listu za Gradsku skupštinu, a Babić kaže kako je glavni cilj bio onemogućiti Bandića da i dalje upravlja Zagrebom. “Bruna se tada zaklela da nikad neće surađivati s Bandićem, a s tim se složio i Hasanbegović”, rekao je Babić.

Dodao je da je Hasanbegovišć posljednjeg dana roka za predaju lista ‘sve ispremiješao’. “Pitao sam Brunu je li istina da Hasanbegović ne dopušta predaju liste koju je ona kreirala, u suzama mi je potvrdila da je tako. Zamolila me da ne pravimo nered jer je strahovala da listu ne predamo na vrijeme. Stigao je i Hasanbegović i inzistirao da on bude na drugom mjestu, a Ana Lederer na trećem”, kazao je.

“Nakon toga došli su mi neki naši ljudi 22. svibnja i rekli mi da se priča da ćemo ići u koaliciju s Bandićem. Sjećam se da sam im kazao da je izdajnik svatko tko to napravi. Na prvom idućem susretu s Brunom izravno sam je pitao jesu li točne informacije o suradnji s Bandićem i ona mi je, pred pet, šest ljudi, odgovorila da to nije istina, da ona to ni za što na svijetu ne bi učinila”, nastavlja Babić.

Dodao je da mu je Esih rekla da u koaliciju s Bandićem neće ni pod cijenu preimenovanja Trga maršala Tiita. “Nažalost, šef je tu Hasanbegović i sve se događa po njegovim nalozima. Hasanbegović je od početka htio koaliciju s Bandićem kako bi uhljebio svoje ljude. Bruna mi je djelovala iskreno, ali ne može se othrvati Hasanbegovićevom pritisku”, zaključio je za Novi list Babić.

Komentiraj