Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek pozvala je u subotu Zagrepčanke i Zagrepčane da je podrže kao nezavisnu i nestranačku kandidatkinju koja, kako je istaknula, nije opterećena ideologijom i obavezama prema stranci i klijenteli te je poručila da građani trebaju stvarne promjene te da ne bi bilo dobro da izbori budu natjecanje između dviju klijentelističkih skupina i ideološka borba.

“Što se mene tiče, od početka do danas situacija se nije promijenila, nezavisni sam kandidat i oko mene su članovi mog stručnog tima i mogu reći da se radi o najjačem stručnom timu, ljudima koji su isključivo posvećeni brizi o gradu i građanima. Nismo pod pritiskom niti jedne političke i interesne skupine za razliku od ostalih kandidata”, rekla je Švaljek je na konferenciji za novinare na Cvjetnom trgu.

Podsjetivši da je prva istaknula svoju kandidaturu lani u svibnju, pozvala je građane da je podrže kao nezavisnu, nestranačku kandidatkinju jer ovo, kako je istaknula, nije ideološka borba, već komunalni izbori.

“Deset mjeseci nakon toga ohrabrili su se i drugi kandidati. Na ljevici imamo zajedničkog kandidata SDP-a i HNS-a. Vidimo, isto tako, da je bilo odgađanja i odlaganja te odluke i to isključivo zbog podjele političkog plijena i fotelja. S druge strane, imamo tri kandidata desnice i HDZ-a, vrlo specifična situacija”, dodala je.

Građanima je, naglasila je Švaljek, dosta ideoloških podjela na lijeve i desne, ljevicu i desnicu te je mišljenja da upravo kao nezavisni kandidat ima prednost.

Praktički postoji konsenzus oko toga da je gradu potrebna promjena i to kvalitetna promjena, rekla je, navevši da se 70 posto građana izjašnjava o tome da ne želi još dodatne četiri godine “gledati igrokaz” na čelu Zagrebu.

Vjeruje da će ući u drugi krug. “Radi se o natjecanju za najboljeg kandidata, za onoga koji je spreman suvereno za dva mjeseca voditi grad. Zagreb je hrvatska metropola, milijunski grad, treba imati kompetencije za vođenje grada. Ovo nije parada, ovo je borba za najboljeg kandidata”, poručila je.

Ne obazire se, kaže, na komentare da aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću zapravo odgovara kandidatura neovisne saborske zastupnice izabrane na listi HDZ-a Brune Esih i HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

“Čvrsto vjerujem da građani prepoznaju prednost nezavisnog kandidata. To nije netko tko je opterećen ideologijom, obavezama prema stranci, klijenteli. Ne bi bilo dobro da ovo bude natjecanje između dviju klijentelističkih skupina i građani u ovom gradu trebaju stvarno promjenu”, zaključila je Švaljek.

Komentiraj