Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek predstavila je u utorak, ispred Doma za starije i nemoćne Medveščak, mjere svog izbornog programa kojima namjerava, pobijedi li, poboljšati položaj umirovljeničke populacije.

Uz to što obećaje kontinuitet dosadašnjih politika, mjera i prava, planira izgraditi i pet novih domova za umirovljenike .

“Sva prava koja umirovljenici uživaju u Zagrebu, poput prava na besplatni pokaz ZET-a  za one s prihodima manjim od 3200 kuna ili pak prava na novčanu pomoć za one s manje od 1500 kuna mjesečno ostaju dok novim mjerama kanim poboljšati kvalitetu života”, rekla je Švaljek novinarima.

Nove mjere, kaže, uključuju gradnju pet novih domova za umirovljenike , osnivanje novih gerontoloških centara i dnevnih boravaka za umirovljenike po svim gradskim četvrtima  te organizaciju i financiranje pomoći u kući za umirovljenike.

“Za vrijeme proteklih mandata aktualnog gradonačelnika Milana Bandića broj umirovljenika se povećao za 28 tisuća što nije pratilo i primjereno povećanje broja mjesta u domovima umirovljenika koji se povećao za tek 200 mjesta”, pojašnjavala je Švaljek.

Komentiraj