Gotovo svaki osmi glasač za predsjednika Donalda Trumpa rekao je da nije siguran da bi ponovo glasao za njega, nakon burnih prvih šest mjeseci Trumpova mandata, pokazuje anketa koju su proveli Reuters i Ipsos među 2016 glasača.

Premda većina onih koji su 8. studenog glasali za Trumpa kažu da bi ponovo glasali za njega, pad potpore među njegovim biračima, a to su uglavnom bili stariji, slabijeg imovnog stanja i bijelci, potencijalni je izazov za predsjednika.Trumpu koji je tijesno pobijedio u utrci za Bijelu kuću, treba svaki njegov birač kako bi progurao svoju agendu u podijeljenom Kongresu i možda osvojio drugi mandat 2020.

Neki su umorni od njegovih svakodnevnih napada na demokrate, medije i pravosuđe, a drugi su razočarani što Trumpova uprava još nije uklonila ilegalne migrante iz njihovih zajednica. Treći pak kažu da predsjednik nije uklonio nepovjerenje i strančarenje u Washingtonu, što su očekivali.

Komentiraj

FOTO:EPA/Andrew Harrer
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.