Južnokorejski premijer Hwang Kyo-Ahn objavio je u utorak kraj epidemije koronavirusa Mersa u Južnoj Koreji, izvijestila je agencija Yonhap.

U Južnoj Koreji je 36 osoba umrlo a 186 je bilo zaraženo tim bliskoistočnim respiratornim sindromom za koji nema ni lijeka ni cjepiva.

 

  • Posebno je pogođen sektor turizma, gdje je broj turista u lipnju pao za 40 posto u odnosu na lipanj 2014. i 60 posto u prva dva tjedna srpnja.

 

 

“Nakon procjene stanja medicinsko osoblje i vlada smatraju da se stanovništvo ne treba više bojati”, rekao je Hwang na sastanku sa članovima vlade, javlja južnokorejska agencija.

Epidemija je zaprijetila rastu te četvrte gospodarske sile u Aziji, smanjivši potrošnju. Korejski trgovinski sektor, trgovački centri, restorani i kina snažno su pogođeni smanjenjem potrošnje nakon što je sve veći broj Koreanaca u strahu od prenošenja bolesti počeo izbjegavati javna mjesta.

Vlada je nedavno najavila pomoć vrijednu 17,8 milijarda eura za pokretanje gospodarstva, a središnja banka je svoju kamatnu stopu zadržala na iznimno niskoj razini od 1,5 posto.

Posebno je pogođen sektor turizma, gdje je broj turista u lipnju pao za 40 posto u odnosu na lipanj 2014. i 60 posto u prva dva tjedna srpnja.

Zamjenik ministra turizma Kim Chong rekao je stranim novinarima prošlog tjedna da napose žele dovesti natrag goste iz Kine.

Komentiraj