Južnokorejski premijer Hwang Kyo-Ahn objavio je u utorak kraj epidemije koronavirusa Mersa u Južnoj Koreji, izvijestila je agencija Yonhap.

U Južnoj Koreji je 36 osoba umrlo a 186 je bilo zaraženo tim bliskoistočnim respiratornim sindromom za koji nema ni lijeka ni cjepiva.

 

  • Posebno je pogođen sektor turizma, gdje je broj turista u lipnju pao za 40 posto u odnosu na lipanj 2014. i 60 posto u prva dva tjedna srpnja.

 

 

“Nakon procjene stanja medicinsko osoblje i vlada smatraju da se stanovništvo ne treba više bojati”, rekao je Hwang na sastanku sa članovima vlade, javlja južnokorejska agencija.

Epidemija je zaprijetila rastu te četvrte gospodarske sile u Aziji, smanjivši potrošnju. Korejski trgovinski sektor, trgovački centri, restorani i kina snažno su pogođeni smanjenjem potrošnje nakon što je sve veći broj Koreanaca u strahu od prenošenja bolesti počeo izbjegavati javna mjesta.

Vlada je nedavno najavila pomoć vrijednu 17,8 milijarda eura za pokretanje gospodarstva, a središnja banka je svoju kamatnu stopu zadržala na iznimno niskoj razini od 1,5 posto.

Posebno je pogođen sektor turizma, gdje je broj turista u lipnju pao za 40 posto u odnosu na lipanj 2014. i 60 posto u prva dva tjedna srpnja.

Zamjenik ministra turizma Kim Chong rekao je stranim novinarima prošlog tjedna da napose žele dovesti natrag goste iz Kine.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.