Susnježica mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski od kiše u Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca i Obrovca) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Sveta Marija Magdalena i riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica.

Zbog vjetra je promet zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na: Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika.

 

  • Jak vjetar usporava promet na dinici autoceste A1 između čvorova Zadar 2 i Skradin te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

 

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac u Lici.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Stinica-Mišnjak (Rab) i Prizna-Žigljen(Pag) te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

U subotu 19.03.2016. trajekt u liniji 635 Split – Stari Grad isploviti će iz luke Split u 21:00 sati, umjesto u 20:30 sati.

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra ( Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj