15:42 Veliki šumski požar u petak je uništio dvadesetak automobila na autocesti koja povezuje Los Angeles i Las Vegas zbog čega je ta frekventna autocesta zatvorena, izvijestile su vlasti.

Požar, koji je izbio blizu autoceste I-15, sjeveroistočno od Los Angelesa, progutao je i najmanje pet kuća, oštetio tridesetak vozila te stigao nadomak pedesetak kuća.

U borbi protiv vatrene stihije koja se širi iznimno brzo angažirano je najmanje tisuću vatrogasaca. Liječničku pomoć zatražilo je oko 300 kampera i oko 130 djece, a evakuirano je i oko 90 izviđačica, izvijestio je lokalni šerif, objavivši i kako je dosad evakuirano ukupno šest kampova.

14:00 Već tjedan dana u Kaliforniji bukti požar u blizini Nacionalnog parka Yosemite koji počinje zahvaćati  područje unutar Nacionalnog parka, izvijestili su u subotu američki mediji.

 

  • Vatra je progutala i najmanje pet kuća u tom području, a navodno se proširila do njih još 50-ak.

 

Helikopter koji pomaže u gašenju požara čitav dan nadlijeće područje Cajon Pass, 88 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa.

https://youtu.be/oGxDLi7XIEs

Guverner Kalifornije, Jerry Brown, proglasio je izvanredno stanje.

Izvještaja o ozbiljnijim ozljedama zasad nema. Zbog utjecaja vrućih pustinjskih vjetrova, vatra je izbila duž glavne autoceste između Južne Kalifornije i Las Vegas

Glasnogovornica Nacionalnog parka Yosemite Kari Cobb priopćila je da izdana obavijest  kamperima da napuste to područje.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.