Predsjednik hrvatske vlade Tihomir Orešković u ponedjeljak će u Londonu sudjelovati na zapadnobalkanskom investicijskom summitu, koji organizira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Na summitu ću se okupiti premijeri, ministri, politički čimbenici i vodeći poduzetnici iz hrvatskog jugoistočnog susjedstva.
Prije počeetka summita, premijer Orešković će bilateralno razgovarati s britanskim ministrom vanjskih poslova Philipom Hammondom i ministrom za trgovinu i ulaganja Francisom Maudeom.
Tijekom summita premijer Orešković imat će još nekoliko bilateralnih sastanaka – s predsjednikom Vlade Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem i prvim potpredsjednikom EBRD-a Philipom Bennettom te s predstavnicima hrvatskih tvrtki koji će biti nazočni na summitu.
Cilj summita je istaknuti mogućosti ulaganja i poslovanja u jugoistočnoj Europi, promicati izravne strane investicije i prekogranične projekte.
Ovo je drugi takav summita koji se održava u organizaciji EBRD-a. Prvi je održan u veljači 2014. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.