Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk posjetit će početkom sljedećeg mjeseca glavne gradove zemalja na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti u sklopu priprema za summit EU-Turska, koji će se održati 7. ožujka.
 Tusk će od 1. do 3. ožujka posjetiti Beč, Ljubljanu, Zagreb, Skoplje i Atenu kako bi “nastavio graditi europski konsenzus o upravljanju migrantskom krizom i pripremio summit s Turskom 7. ožujka i sastanak Europskog vijeća 17. i 18. ožujka”, kaže se priopćenju iz Tuskova ureda.
 Tusk je u srijedu u izlaganju pred zastupnicima Europskog parlamenta istaknuo potrebu da se uspotavi normalno funkcioniranje schengenskog prostora.
 “Moramo investirati u Schengen, ne u njegovu propast. Budućnost Schengena bit će jedno od ključnih pitanja o kojem će se raspravljati 7. ožujka”, rekao je Tusk tražeći sveobuhvatni europski plan za migrantsku krizu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.