Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinca koji su pokušali nožem napasti vojnike na nadzornoj točki na okupiranoj Zapadnoj obali u subotu, priopćila je izraelska vojska, što je još jedan u nizu incidenata u valu četveromjesečnog nasilja.

Vojnici nisu ozlijeđeni u sukobu na nadzornoj točki Bekaot na sjeveru Zapadne obale i izraelske snage su “zaustavile napad i ubile napadače”, objavila je vojska.

Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su ubijena dvojica muškaraca. U napadima nožem, naletima automobila i ubilačkim napadima od 1. listopada ubijen je 21 Izraelac i jedan američki građanin.

Izraelske snage i naoružani civili ubili su najmanje 139 Palestinaca, od kojih su vlasti za njih 89 rekle da su napadači. Većina ostalih ubijena je u sukobima sa sigurnosnim snagama.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.