Američki državni tajnik John Kerry rekao je u utorak u Moskvi da želi postići “stvarni napredak” u približavanju razlika s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom oko toga kako okončati sukob u Siriji.

Kerry želi pripremiti teren za treću rundu pregovora velikih sila o Siriji, ali nije jasno hoće li se sastanak dogovoren za petak u New Yorku i održati.

“Veselim se postići stvarni napredak”, rekao je Kerry na početku sastanka s ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

“Mislim da svijet ima koristi kada moćne države s dugom poviješću odnosa mogu pronaći zajednički jezik”, naglasio je.

Kerry koji će se kasnije sastati s Putinom rekao je Lavrovu: “Čak kada je među nama i bilo nesuglasica znali smo surađivati na specifičnim pitanjima”.

Lavrov je naglasio da postoji potreba za učinkovitijom međunarodnom suradnjom u borbi protiv terorizma. “Na tom putu još uvijek postoje pitanja o kojima danas moramo razgovarati”.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.