Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u izjavi za subotnje izdanje nizozemskog lista  Volkskrant rekao da mu je predsjednik UEFA-e Michel Platini prijetio zatvorom kako bi ga odgovorio od kandidature za čelnu poziciju Međunarodnog nogometnog saveza na izborima koji su održani u svibnju.

Izjavu je navodno Platini rekao bratu Seppa Blattera u Zuerichu nekoliko sati prije glasovanja koje je dovelo do reizbora Blattera za predsjednika FIFA-e. Sepp Blatter je nakon toga pričekao četiri dana da objavi kako podnosi ostavku i stavlja svoj mandat na raspolaganje. Istovremeno je američko pravosuđe optužilo desetak čelnih ljudi unutar FIFA-e zbog korupcije.

“Tijekom ručka, Platini je sjeo za stol mog brata i rekao mu:’ Kaži Seppu da povuče svoju kandidaturu ili će ići u zatvor'”, izjavio je Blatter za Volkskrant, dodajući kako je za cijelu stvar od svog brata saznao tek nedavno.

Istovremeno je u subotu izvor blizak Platiniju odbacio ove izjave nazvavši ih “izmišljotinom”. “Radi se od zadnjem od pokušaja Zuericha da odvuče pozornost svijeta sa stvarnih problema s kojima je FIFA suočena”, kazao je isti izvor, dodajući da se “predsjednik UEFA-e ne želi ni udostojiti odgovoriti na te smiješne tvrdnje”.

Platini je službenu kandidaturu za predsjednika FIFA-e objavio 29. srpnja. Izbori će se održati u veljači iduće godine, a jedini protukandidat Francuzu je  za sada Južnokoreanac Chung Mong-joon.

 

Komentiraj

FOTO:GettyImages
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.