Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u petak je komentirao uspjehe hrvatskih klubova u pretkolima europskih natjecanja. Rijeka je u srijedu u gostima odigrala 1:1 protiv Red Bull Salzburga u trećem pretkolu Lige prvaka, a ostali hrvatski predstavnici ostvarili su dobre rezultate u trećem pretkolu Europa lige. Osijek je senzacionalno slavio na gostovanju kod PSV Eindhovena, Hajduk se s remijem vraća iz Danske, dok je Dinamo pobijedio norveški Odds.

“Možemo biti oduševljeni onime što su do sada pokazali hrvatski klubovi u Europi ovoga ljeta. Ovi rezultati nisu slučajni, oni su plod kontinuirano dobroga rada u hrvatskom klupskom nogometu i nastavak su uspjeha iz proteklih sezona. Hrvatska dobro kotira na Uefinoj ljestvici, posebno kada sagledamo kontekst okruženja u kojem naši klubovi rade – od gospodarstva preko infrastrukture do male baze”, izjavio je Šuker za službene stranice HNS-a.

“Naravno, svi su obavili samo pola posla. Nadam se i vjerujem kako će sva četiri kluba i u uzvratima odigrati na istoj razini. Imamo pravo sanjati četiri kluba u play-offu Uefinih natjecanja, što bi bio fantastičan podvig. Svima želim puno sreće te da s jednakim žarom i idućeg tjedna predstavljaju svoj dres i hrvatski nogomet u Europi”, zaključio je.

Komentiraj