U naletu glisera na usidrenu jedrilicu kod Murtera u utorak navečer ozlijeđene su dvije češke državljanke, a nesreću je skrivio 63-godišnji Čeh koji je upravljao gliserom češke zastave, izvijestila je u četvrtak šibenska policija.

Nesreća se, stoji u policijskom priopćenju, dogodila oko 22,30 sati, oko 50 metara od obale. Skrivio ju je 63-godišnji Čeh koji je upravljao gliserom češke zastave, te je udario u usidrenu neosvijetljenu jedrilicu slovenske zastave.

U naletu glisera na jedrilicu teže su ozlijeđene 55-godišnjakinja i 57-godišnjakinja iz Češke, a zbog težine ozlijeda zadržane su na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Prvi podaci o nesreći, koje je u srijedu objavilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, govorili su o jednoj teško ozlijeđenoj češkoj državljanki.

Kapetan glisera zadobio je lakše tjelesne ozlijede, a ‘zaradio’ je i kaznenu prijavu zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, izviejstila je policija u četvrtak.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.