U utorak je na osječkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru koje Uskok tereti da su zagrebački Dinamo oštetili za više od 115 milijuna kuna, a državni proračun za najmanje 12.2 milijuna kuna.

Na početku današnjeg ročišta sudac Darko Krušlin upozorio je Mamića zbog jučerašnjeg nedopuštenog ponašanja, kada je prilikom svjedočenja nekadašnje računovotkinje Dinama Vesne Juraić, ujedno i punice Luke Modrića, Mamić napravio scenu i napustio sudnicu.

“Obzirom na jučerašnje nedopušteno ponašanje Zdravka Mamića, kojim opetovano ometa raspravu, a zbog čega je više puta upozoren te dva puta i udaljen iz sudnice, predsjednik vijeća poučava Zdravka Mamića i ostale okrivljenike te stranke u postupku da su dužni pridržavati se reda u sudnici i pokoravati se nalozima suda. Posebno se osvrćem na Zdravka Mamić i upozoravam ga na odredbu članka 396. ZKP-a, a o čemu je i ranije upoznat”, rekao je sudac Krušlin.

Dodao je da ako se ne budu držali reda, mogu biti upozoreni, novčano kažnjeni ili udaljeni sa suda na duže vrijeme, pa i do okončanja postupka. “Očito da ranije upozorenja Zdravku Mamiću nisu dala rezultate. Izriče se upozorenje Zdravku Mamiću da će sljedeći njegov ispad rezultirati udaljenjem iz sudnice do okončanja postupka. Jeste li razumjeli?”, uptao je sudac Mamića.

Komentiraj